Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Regler för studier

Universitetet är en myndighet och verksamheten styrs av ett antal lagar och förordningar, till exempel Högskolelagen och Högskoleförordningen. Utöver det finns lokala regler och tillämpningar som gäller Göteborgs universitet.

De lokala studiereglerna vid Göteborgs universitet

Anmäla avvikelse från lokala studiereglerna

Om du vill anmäla avvikelse från de lokala studiereglerna så skriver du till prefekten. Prefekten ser till att ärendet utreds och att du får ett skriftligt besked om vad som beslutats.

Kontaktinformation till institutionens prefekt

Missnöjd med beslutet?

Om du inte är nöjd med beslutet eller får vänta orimligt länge, kan du skriva till dekanen vid naturvetenskapliga fakulteten. Dekanus ser till och att du och institutionen får ett skriftligt besked om vad som beslutats. Beslut kan fattas av dekanus eller den som dekanus utser.

Kontaktinformation till dekanus och fakultetens ledning

Om du inte är nöjd med dekanus beslut eller får vänta orimligt länge, kan du skriva till utbildningsnämndens studieregelgrupp. Om ärendet har hanterats av både prefekt och dekanus, gör studieregelgruppen en ny utredning och fattar ett nytt beslut.

När studieregelgruppen tagit ställning till din anmälan får du, prefekten och dekanen ett skriftligt besked om det. Om studieregelgruppen kommer fram till att reglerna inte följts uppmanar de institutionen att åtgärda det.

Om du och institutionen eller fakulteten fortfarande inte skulle vara överens kontaktar studiegruppen rektor vid Göteborgs universitet.

Läs mer i Handläggningsordningen

Sidansvarig: Robert Karlsson|Sidan uppdaterades: 2015-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?