Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FYD212 Mikrocontrollers & C-kompilatorer, 7,5 hp

 

Här fortsätter du att bygga egna mikrodatorlösningar på kopplingsplatta. Vi använder en mer avancerad controller och vi programmerar den nu med hjälp av en C-kompilator. Vi diskuterar vad skillnaderna/likheterna mellan att skriva program för mikrodatorer och t ex för Windows.

Du lär dig också mer om mikrodatorkontruktion och hur en mikrocontroller fungerar. Vi lär oss mer avancerad in/ut-hantering i form av tangentbord och alfanumeriska displayer. Vi använder controllerns inbyggda AD-omvandlare, timers/räknare och den så kallade ”CCP-modulen”.

Du lär dig hur man gör DA-omvandling med en controller som egentligen saknar DA-omvandlare. Vi ger en introduktion till implementering av signalbehandlingsrutiner i mikrocontrollers (filter, PID) och avslutningsvis får du lära dig hur man implementerar tillståndsmaskiner i C-kod.
 

Sidansvarig: Lars Bengtsson|Sidan uppdaterades: 2011-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?