Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser höstterminen 2020

FYD050 3D-printers

Kursen behandlar användning av CAD-programmet Inventor och praktisk utskrift med 3D-skrivare. Vi behandlar olika funktioner o Inventor som Loft, Sweep, Workplanes, Split, Equation etc. Olika filformat behandlas och hur man skapar en utskriftsfil för 3D-skrivare.

FYD101 Elektronik 1: Ellära

Kursen behandlar lik- och växelströmslära. Detta inkluderar kretslära och nätsolvering, Ohms lag, Kirchoffs lagar, nodanalys, superposition, tvåpolssatsen, visarmetoden och jw-metoden, komplexa impedanser mm. Laborationer utförs i vårt elektroniklabb och vi använder Multisim för simulering.

FYD102 Elektronik 2: Analog elektronik

Här tittar vi på halvledarkomponenter; dioder, bipolära transistorer och fälteffekttransistorer, transistorn som switch och som förstärkare. JFET- och CMOS-transistorer och småsignalparametrar, förstärkare (effektförstärkare och OP-förstärkare), schmittriggers, pulskretsar och oscillatorer, fasdetektorer och faslåsta loopar. Introduktion till högfrekvenselektronik och filter. Vi använder Multisim för simuleringar.

FYD150 Digital konstruktion med VHDL

Kursen behandlar konstruktion av digitala system med hjälp av VHDL-programmering. Vi använder Alteras Quartus-miljö för att programmera FPGA-kretsar i VHDL.

FYD160 Inbyggda system i FPGA

Kursen behandlar implementering av inbyggda system i FPGAer baserade på en ”soft CPU”. Vi bygger en komplett datorarkitektur som implementeras i en FPGA och som sedan programmeras i C.

FYD400 C-programmering, del 1

Studenten utnyttjar C i en utvecklingsmiljö (LabWindows) för att utveckla Windowsbaserade program för att hantera data. Studenten lär sig grundläggande syntax för språket C och programmeringsstruktur. Studenten kommer också inhämta kunskaper i grafiska användargränssnitt (GUI:er) samt statiska och dynamiska länkningsbibliotek (DLL:er).

FYD425 C++-programmering

Kursen handlar om grundsatser av programspråket C++ och objektorientrad programmering. Viutnyttjar Microsoft Visual Studio utvecklingsmiljö som har inbyggd C++ för att skapa konsoller och Windowsbaserade applikationer samt enkla websidor. Kursen introducerar också numeriska beräkningar med C++.

Sidansvarig: Ingvar Albinsson|Sidan uppdaterades: 2019-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/utbildning/kurser/kvallskurser-dfm/ht-20/
Utskriftsdatum: 2020-07-03