Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Därför valde vi fysik

Varje fysikstudent har sin egen berättelse om hur det är att studera ämnet. Här har vi samlat några av de berättelserna.

För Randy började det med Discovery Channel

I dag är Randy Dumas forskare i fysik. Ett yrke som började med att han plockade isär allting i hemmet och drev sin familj till vansinne.
>> Läs mer om forskaren Randy Dumas

Johanna gjorde en EKG-mätare för hästar - av smarta textilier

Johanna Ternström ville göra studier utomlands och skickade ett mejl till sin handledare för att fråga vad det fanns för möjligheter till det.
Några månader senare hade hon landat i Sydney.
>> Läs mer om fysikern Johanna Ternström

Viktor åkte till Belgien - och läste åtta kurser parallellt

Fysikstudenten Viktor Ahlberg Gagnér ville läsa utomlands och sökte sig till universitetet i Leuven i Belgien. Väl på plats fick han veta att han skulle läsa åtta kurser parallellt.
>> Läs mer om studenten Viktor Ahlberg Gagnér

"Det roliga är att förstå hur allting fungerar"

Fysiken lockade Lina Rogström från Falun till Göteborg. I dag är hon specialiserad på materialfysik och har bland annat varit med och utvecklat en ny svetsmetod.
>> Läs mer om studenten Lina Rogström

"Man måste ha en stark passion för att klara utbildningen!"

Rimon Thomas berättar om sin kompromiss med sin pappa som ledde fram till sjukhusfysikerprogrammet, och hur han föreställer sig sin framtid.
>> Läs mer om sjukhusfysikern Rimon Thomas

"Fascineras av kosmos!"

Elvi Walldal har fascinerats av kosmos hela sitt liv. För att lära sig mer om universum började hon läsa orienteringskurser i astronomi.
>> Läs mer om astronomiintresserade Elvi Walldal

Sidansvarig: Ingvar Albinsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?