Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Robin: "Jag tycker om robustheten och klarheten i fysik"

Robin Johansson studerar första året på CAS masterprogram.

Varför läser du fysik på Göteborgs universitet?
- Jag tycker om bestämdheten i ämnet fysik, att det finns en robusthet och en klarhet, och att det finns ordentliga och starka matematiska bevis för det man gör. Jag upplever till exempel inte samma sak med kemi.

När väcktes ditt intresse för fysik?
- Det var nog mot slutet av högstadiet. Innan dess var jag mer intresserad och inriktad mot matematik, och naturvetenskap var ett mer allmänt ämne. Men när jag fördjupade mig i de olika delarna så fastnade jag för fysik.

Vad har du för tankar om tiden efter din utbildning?
- Jag har nästan två år kvar på mitt masterprogram så just nu är mitt fokus att fördjupa mig i det jag tycker om. När jag började utbildningen var jag intresserad av helt andra saker än jag är nu, och det kommer att vara samma sak när jag är klar med min utbildning. Det hade varit trevligt att vara kvar på universitetet, men jag hade absolut kunnat tänka mig att arbeta i till exempel industrin. Men det som kommer efter utbildningen, det kommer då.

Hur fungerar undervisningen?
- Storleken på klasserna var en av de avgörande orsakerna till att jag valde Göteborgs universitets fysikutbildning. Vi har mindre klasser och det finns en närhet till lärarna. När jag har en fråga så är det alltid enkelt att få ett svar från lärare. Jag tycker om det, och att inte ha väldigt stora föreläsningar på 100 personer med en liten gubbe längst fram, så jag känner absolut att jag har valt rätt.

Hur är kopplingen till forskningen?
- På kandidatnivån upplevde jag inte så jätteofta att det var kopplat till forskningen, det var mest när vi gjorde studiebesök på MAX4 i Lund och CERN i Schweiz. På masternivån upplever jag att det är mer kopplat till forskningen, med lärare som arbetar med väldigt mycket tillämpningar av forskning i undervisningen.

Sidansvarig: Ingvar Albinsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?