Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
FAQ

Är det svårt att komma in?

Antagningspoängen skiljer sig från år till år, beroende på hur många som söker till utbildningarna. Därför är det svårt att säga exakt vad som krävs för att bli antagen till programmen.

Konkurrensen om platserna till civilingenjörsprogrammet Teknisk fysik på Chalmers brukar vara stor, med många fl er sökande än antalet platser. Kandidatprogrammet i fysik vid Göteborgs universitet har hittills haft färre sökande per plats. Om du har ett stort fysikintresse, med goda kunskaper i matematik och fysik från gymnasiet, har du goda möjligheter att klara av dessa båda program bra.
Urvalet till båda programmen sker via gymnasiebetyg och högskoleprov.

Till både Teknisk fysik på Chalmers samt till Kandidatprogrammet i fysik vid Göteborgs universitet kan man, som en alternativ sökväg, också ansöka via ett antagningsprov. Läs mer om antagningsprovet här.

Är jag behörig till båda programmen?

Teknisk fysik och Kandidatprogrammet i fysik kräver samma behörighet, det vill säga grundläggande behörighet och Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 (områdesbehörighet 9/A9).

Vad kan jag få för slags jobb efter utbildningen?

Efter en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik eller en masterexamen i fysik kan du arbeta med i stort sett samma saker på samma ställen. Som civilingenjör har du fått en teknisk baskompetens, medan du som fysiker fått en större möjlighet att fördjupa dig inom fysiken. För mer information om arbetsmarknaden, se respektive programsida.

Du kan dessutom efter tre år välja att fortsätta din utbildning i fysik med studier i didaktik, för att bli behörig lärare. Både Chalmers och Göteborgs universitet erbjuder en sådan möjlighet.

Sidansvarig: Ingvar Albinsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/utbildning/intresserad/gu-eller-chalmers/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fwww.physics.gu.se%2Futbildning%2Fintresserad%2Fgu-eller-chalmers%2F%3FsiteMap%3Dtrue%26print%3Dtrue%26encodedEmail%3DaW5ndmFyLmFsYmluc3NvbkBwaHlzaWNzLmd1LnNl&recipientName=Ingvar+Albinsson&encodedEmail=aW5ndmFyLmFsYmluc3NvbkBwaHlzaWNzLmd1LnNl
Utskriftsdatum: 2020-08-07