Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

För dig som vill studera fysik

Här har vi samlat information om hur det är att studera fysik, karriärmöjligheter och vart fysiken kan föra dig.

Fysiken omfamnar allt, från de största himlakropparna till de minsta elementarpartiklarna. Förbränningsmotorer, flytande kristaller eller supraledare är exempel på produkter som har sin grund i upptäckter inom fysik och det finns mycket spännande kvar att upptäcka.

Fysikutbildningen vid Göteborgs universitet omfattar tre till fem års heltidsstudier och ger dig en bra grund att stå på oavsett vart du sedan söker dig i ditt arbetsliv. I slutänden är det inte ens säkert att du arbetar med regelrätt fysik, men arbetssätten och det kritiska, logiska tänkandet bär du allltid med dig.

Ska du välja Göteborgs universitet eller Chalmers?

I Göteborg finns både ett universitet och en teknisk högskola som erbjuder utbildningar i fysik. Utbildningarna skiljer sig något åt, men har också många gemensamma delar. En av de stora fördelarna med att läsa fysik i Göteborg är just den starka kopplingen mellan lärosätena, och oavsett om du väljer att läsa vid Göteborgs universitet eller vid Chalmers kommer du att få en utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Läs mer om de olika utbildningarna

Därför valde vi fysik - tidigare studenter berättar

Alla som studerar fysik har sin historia om varför de valde ämnet och vad det har gett dem. Här har vi samlat några av de historierna

Följ oss på Facebook

 
 
Sidansvarig: Ingvar Albinsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/utbildning/intresserad/
Utskriftsdatum: 2020-02-26