Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vetenskapsfestivalen

Varje år sedan 1997 arrangeras Vetenskapsfestivalen av bland andra Göteborgs universitet. Med hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1000 timmars vetenskap spelar Vetenskapsfestivalen en viktig roll för att nå ut och väcka intresse för forskning och vetenskapliga ämnen.

2016 års tema: "Unika men lika"

Miljarder av människor och andra arter lever sida vid sida i denna värld vi kallar vår. På ytan verkar vi olika, men i själva verket har vi mycket gemensamt. På samma sätt är vi alla unika. Vi har olika genuppsättningar, erfarenheter, sätt att lära, överleva och vara. Även om vi ser ut att ha exakt samma förutsättningar kan våra liv ta väldigt olika riktning. Så hur kan vi förstå den här unika men ändå så lika värld vi lever i? Hur ska vi förhålla oss till utbildningssystem, hälsofrågor och en föränderlig värld? Vi är alla lika, men olika.

Festivalen anordnades 13-17 april 2016

Mer information om Vetenskapsfestivalen hittar du på festivalens hemsida

Waterdrop
Sidansvarig: Jonas Enger|Sidan uppdaterades: 2016-04-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/samverkan/allmanheten/vetenskapsfestivalen/
Utskriftsdatum: 2020-08-08