Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Laserspektroskopi

Laserspektroskopigruppens forskning sker inom fyra olika forskningsområden, där användningen av lasrar är den gemensamma nämnaren. Medlemmarna av gruppen driver både laserlaboratoriet GPF, (Göteborg Photon Factory) och jonacceleratorn GUNILLA (Göteborg University Negative Ion Laser Laboratory).

Forskargruppen, som har engelska som arbetsspråk, består av en blandning av svenska och internationella studenter och forskare. Förutom verksamheten vid laboratoriet i Göteborg deltar vi i experiment vid flera nationella och internationella forskningsanläggningar. Till exempel är vi delaktiga i forskningsanläggningen DESIREE vid Stockholms universitet och vi driver forskningsprojekt vid CERN i Schweiz.
Studier inom ämnet laserspektroskopi utgör en bra grund för en karriär inom såväl akademin som industrin. Bredden på framtida möjligheter efter studier i gruppen framgår tydligt genom den listan över tidigare doktorander och deras nuvarande arbetsgivare och arbetsuppgifter som presenteras via länken nedan.
Mer detaljerad information om gruppens verksamhet presenteras under länkarna nedan (på engelska).
 

Laser spectroscopy of negative ions

Optical levitation

Optics and spinntronics

Teaching experimental physics

Group members

Collaborations

Experimental facilities

Bachelor or master thesis project

Sidansvarig: Måns Henningson|Sidan uppdaterades: 2019-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/forskning/laserspektroskopi/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fwww.physics.gu.se%2Fenglish%2Fresearch%2Flaser-spectroscopy%2Fteaching-experimental-physics%2F
Utskriftsdatum: 2020-07-02