Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biologisk fysik

Bilden visar en mikrofluidiksstruktur, en av hörnstenarna i gruppens forskning. Foto: Amin Banaeiyan.

Gruppen som forskar inom biologisk fysik utgör en interdisciplinär forskningsgrupp med fokus på encellsanalys och biomimetik.

Forskningen är centrerad till att utveckla experimentella, fysikaliska tekniker som i slutänden appliceras på biologiska och medicinska frågeställningar (Life Science).

Forskningens tre hörnstenar

Vår forskning inom området utgår från tre hörnstenar.

Mikrofluidstrukturer och flödessystem

För ändamålet anpassade mikrofluidikstrukturer och flödessystem för dynamisk kontroll över mikromiljön kring det biologiska provet. Ämnat att användas för encellsanalys och i biomimetiska sammanhang.

Laserbaserad optisk manipulation

Laserbaserad optisk manipulation (optisk pincett, holografisk optisk pincett, laserskalpell, optisk kraftmätning) med vilken enskilda celler på ett icke-invasivt vis kan manipuleras och utforskas.

Optiska bildtagnings- och spektroskopitekniker

Avancerade optiska bildtagnings- samt spektroskopitekniker för rumslig samt temporal visualisering av cellulära responser. Detta med hjälp av proteins innevarande autofluorescens alternativt genetiskt genererade fluorescenta fusionsprotein.

Du hittar mer utförlig information om vår forskning på våra engelska sidor

Miniinfrastruktur inom mikrofluidik

Forskningsgruppen ansvarar för en mininfrastruktur som är tillgänglig för forskare inom Göteborgs universitet och Chalmers. Läs mer om mini-infrastrukturen på våra engelska sidor

Vill du veta mer om vår forskning?

Kontakta Caroline Beck Adiels: 031-786 9123 | caroline.adiels@physics.gu.se

Kontaktinformation

Caroline Beck Adiels

Origovägen 6B, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Office S1043, Soliden

Telefon:
46 (0)31 786 9123

Sidansvarig: Mattias Goksör|Sidan uppdaterades: 2016-05-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?