Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vi erbjuder gymnasielärare att följa med oss till CERN

Traditionsenligt kommer institutionen för fysik under vårterminen 2020 att ge möjlighet för gymnasielärare i fysik att följa med vårt fysikprogram på en resa till CERN i Schweiz.

Institutionen för fysik vid Göteborgs universitet arrangerar en årlig resa för studenterna på fysikerlinjens årskurs tre och för ämneslärarstudenter som fördjupar sig i fysikämnet.

2020 års resa äger rum den 19-22 februari

På studiebesöken kommer vi att besöka flera av CERNs verksamheter. Vi guidas av CERNs personal, internationella forskare och forskare från Göteborgs universitet med verksamhet vid CERN.

Här kan du läsa ett reportage om den senaste studieresan till CERN

Vi kan nu erbjuda gymnasielärare i fysik att följa med på 2020 års studieresa. Ingen avgift tas ut för resan och vistelsen men vi ersätter inte resekostnader (till exempel flygbiljetter). Målet är att sprida kunskap och intresse om fysik, och att synliggöra de utbildningar och den forskning som bedrivs vid Göteborgs universitet.

Planen är att detta program ska pågå under många år, så att vi på sikt erbjuder representanter från skolor över hela vårt upptagningsområde att följa med. Företräde kommer att ges till lärare med lektors- eller förstalärartjänster.

Vill du veta mer?

Om du har några frågor om resan är du alltid välkommen att kontakta Dag Hanstorp: dag.hanstorp@physics.gu.se

Skicka intresseanmälan?

Om du är intresserad av att följa med oss till CERN så skickar du din intresseanmälan i ett mejl till Carolina Svensson: carolina.svensson@physics.gu.se

En intresseanmälan måste innehålla ett godkännande från rektorn på den aktuella gymnasieskolan gällande ledighet samt bekräftelse på att lärarens skola ersätter resekostnaden.

Vi behöver ha din intresseanmälan senast 10 januari 2020.

Om CERN

CERN grundades 1954 och är världens största partikelfysiklaboratorium. Det är beläget i Genèves förorter i Schweiz.

År 2012 uppmärksammades CERN stort i internationell media när det tillkännagavs att den så kallade Higgspartikeln hade upptäckts.

Institutionen för fysik har sedan många år tillbaka flera sorts samarbeten med CERN.

Fotot ovan visar experimentet ALICE. Foto: CERN.

Läs mer om arbetet på CERN på deras hemsida

 

Sidansvarig: Måns Henningson|Sidan uppdaterades: 2019-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/cern/
Utskriftsdatum: 2020-08-08