Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dag Hanstorp ny ordförande i ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap i Vetenskapsrådet

Nyhet: 2019-02-21

Professor Dag Hanstorp har av Vetenskapsrådets styrelse utsetts till ordförande i ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap. Han kommer att inneha positionen till och med 31 december 2021.

– Det känns bra och ärofyllt att bli utsedd till ordförande. Man skulle kunna kalla det ett hedersuppdrag, säger Dag Hanstorp.

Dag Hanstorp utsågs av regeringen till ledamot för ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap i mars 2018 efter att den som innehavt positionen tidigare begärt att bli entledigad, och i december 2018 valdes han av elektorsförsamling till ledamot för åren 2019-2021. Innan dess var han under fyra år ordförande i beredningsgruppen för tillämpad fysik. Nu går han alltså in i en ny roll som ordförande för ämnesgruppen, vilket betyder ett visst utökat uppdrag.
– Jag kommer dels att förbereda och leda mötena med ämnesgruppen för naturvetenskap och teknikvetenskap, och dels blir jag gruppens ansikte utåt. Det innebär att jag till exempel kommer att representera området i möten med vetenskapsrådets styrelse.

Vetenskapsrådet är en myndighet under Utbildningsdepartementet och den största statliga finansiären av forskning vid svenska universitet.
 

Läs mer om Vetenskapsrådets arbete

Läs mer om Dag Hanstorps tidigare roller i Vetenskapsrådet

AV: Carolina Svensson

Sidansvarig: Måns Henningson|Sidan uppdaterades: 2006-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?