Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Har upptäckt ny metod inom artificiell intelligens

  [2019-04-15] Hennes forskning om så kallade "mikrosimmare" ledde henne till att upptäcka en ny metod att använda artificiell intelligens. Doktoranden Saga Helgadóttirs genombrott har fått internationella forskargrupper att höra av sig redan innan hennes forskning publicerats.

 • Forskares miljösmarta hinder med på Gothenburg Horse Show

  [2019-04-03] För tredje året i rad är forskare från Göteborgs universitet med på Gothenburg Horse Show med ett smart hållbart "recycling"-hinder. Angela Wulff, Kristina, "Snuttan", Sundell och Maria Sundin, är initiativtagare till Ecoestrian hinder, som är skapade av återvunnet material.

 • John H.D. Eland utsedd till hedersdoktor

  [2019-04-02] Professor John H.D. Eland från Oxford University har utsetts till hedersdoktor vid Naturvetenskapliga fakulteten.

 • ERC-anslag till Johan Åkerman

  [2019-03-29] ERC Advanced Grant är ett av de mest prestigefyllda programmen för forskningsfinansiering i Europa. Johan Åkerman, professor i tillämpad spinntronik vid Göteborgs universitet, får nu anslaget för forskning om neuromorfiska beräkningar.

 • På väg mot en tsunami av ljus

  [2019-03-19] Forskare vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet har upptäckt ett sätt att skapa en helt ny strålningskälla. De ultraintensiva ljuspulserna består av en enda vågrörelse och kan beskrivas som en tsunami av ljus. Den starka vågen kan användas för att utforska växelverkan mellan ljus och materia på ett nytt sätt. Resultaten publicerades nyligen i den ansedda vetenskapliga tidskriften Physical Review Letters.

 • Dag Hanstorp ny ordförande i ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap i Vetenskapsrådet

  [2019-02-21] Professor Dag Hanstorp har av Vetenskapsrådets styrelse utsetts till ordförande i ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap. Han kommer att inneha positionen till och med 31 december 2021.

 • Ny partikeldetektor ökar möjligheter för grundforskning

  [2019-02-19] En student vid institutionen för fysik har, tillsammans med svenska och tyska forskare, utvecklat en neutralpartikeldetektor baserad på grafen. Den nya partikeldetektorn förbättrar förutsättningarna för detektion av neutrala partiklar.

 • Se bilder från invigningen av FysikLek

  [2019-02-05] FysikLek är en interaktiv lärandemiljö som institutionen för fysik utvecklat tillsammans med Chalmers fysik. I slutet av januari bjöds personal och samarbetspartners in för att inviga lokalerna.

 • Ny upptäckt förbättrar användningen av den optiska pincetten

  [2019-01-16] Årets Nobelpris i fysik, som går till uppfinningar inom laserfysik, uppmärksammar den optiska pincetten. Nu har forskare från Göteborgs universitet utvecklat en metod som avsevärt förenklar och förbättrar användandet av optiska pincetter.

 • Ny docent i fysik

  [2018-11-20] Tre frågor till Giovanni Volpe som antagits som oavlönad docent i fysik vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Måns Henningson|Sidan uppdaterades: 2012-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?