Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Caroline Beck Adiels får 8 miljoner i forskningsmedel

Nyhet: 2018-10-16

Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, delar ut drygt 236 miljoner kronor till 33 olika projekt för att främja avancerad forskning och innovation. Bland mottagarna finns Caroline Beck Adiels, forskare hos Institutionen för fysik vid Göteborgs universitet. Medlen kommer att användas till ett projekt där forskargruppen skapar chip som ska agera som en artificiell lever, för skräddarsydd läkemedelsbehandling.


Grattis! Hur känns det?Caroline Adiels
Tack! Det känns förstås fantastiskt! Och dessutom kom denna finansiering väldigt lägligt i tid, så alla involverade är väldigt glada och taggade.

Vad kommer hända nu direkt, på kort sikt?
Tillkännagivandet kom så pass nyligen att vi inte hunnit sätta oss ner och diskutera hur vi ska gå tillväga, men då ansökan avsåg bland annat nyrekrytering kommer fokus definitivt att gälla sådana aktiviteter till att börja med. Sedan ser vi mycket mer tydligt hur våra forskningsidéer kommer att kunna konkretiseras i och med denna finansiering.

Vad innebär anslaget för din forskning på längre sikt?
Detta är ett kvitto på att vi är på rätt spår och förhoppningsvis blir det något enklare att söka ytterligare finansiering för angränsande projekt. Likaså utgör anslaget en viktig milstolpe för vidare samarbeten både nationellt och internationellt, något som redan är initierat, men förhoppningsvis kan utökas vidare. Viktig att understryka är att projektet inte hade varit möjligt om vi inte hade utgått från ett interdisciplinärt team där - jag personligen- blivit uppbackad av både mer seniora kollegor, nuvarande och tidigare doktorander samt postdocs i min närhet.

Hur ska du fira?
Initialt bjöd jag gruppen på hemmabakade, kanelbullar, men när hela teamet väl är samlat får det nog bli något ”lite mer rejält”.

 

Läs mer om forskningsanslagen hos Stiftelsen för strategisk forskning
 

AV:
031-786 91 32

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Måns Henningson|Sidan uppdaterades: 2015-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/aktuellt//caroline-beck-adiels-far-8-miljoner-i-forskningsmedel.cid1590366?languageId=100000&contentId=1590366&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fwww.physics.gu.se%2Fenglish%2Fnews%2Fnews-detail%2F%2Fcaroline-beck-adiels-awarded-8-million-in-research-funding.cid1590366%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2020-08-14