Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera utomlands

Studier och praktik utomlands ger värdefulla erfarenheter och meriter, såväl om ämnet som en studerar som om sig själv och andra kulturer.

Institutionen för fysik har avtal med universitet i Europa och andra delar av världen. Kontakta vår studieadministratör Victoria Nilsson om du har frågor om utlandsstudier: 031-786 9154 | victoria.nilsson@physics.gu.se

Utlandsstudier inom fysikprogrammet

För dig som studerar vårt fysikprogram så finns det möjligheter att läsa kurser och/eller göra ditt kandidatarbete utomlands.

Om du vill göra det så rekommenderar vi att du använder ett av två olika "fönster" under programmets gång. De två fönster som är lättast att använda för att göra projektarbete utomlands är:

  • Termin 5, första läsperioden
    (kurser eller kandidatarbete, 100%)
  • Termin 6, hela terminen
    (kurser och kandidatarbete)

Klicka på schemat för att få mer utförlig information.

Sommarstudent vid CERN

När du är färdig med fysikprogrammets femte termin och har klarat kursen Subatomär fysik så har du möjlighet att söka plats som sommarstudent vid CERN i Geneve, Schweiz. Ansökningstiden är vanligtvis i januari.

Mer information

CERNS hemsida
"Hela klassen åkte till CERN"

Utbyte med Universidad Nacional Autónoma de México

Institutionen bedriver ett utbyte med Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) i Mexiko, som är Latinamerikas största universitet. Läs mer om vårt utbytesprogra med UNAM

MFS - Minor Field Study

MSF är ett SIDA finansierat stipendium för mindre fältstudier.  Det ger studerande med minst 150 högskolepoäng på högskolenivå möjlighet att på plats i ett utvecklingsland samla material för sin uppsats eller sitt examensarbete på kandidat- magister- och masternivå. Den som beviljats MSF kan under minst 8 veckor studera frågor som har betydelse för  utvecklingsländernas ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utveckling.

Mer information

Mer om MFS på Göteborgs universitets webbplats

Erasmuspraktik

Studenter vid Göteborgs universitet kan praktisera inom Erasmusprogrammet och söka stipendium. Du kan praktisera på företag, organisationer samt forsknings- och utbildningscentrum. Du ansvarar själv för att hitta din praktikplats.

Mer information finns på Göteborgs universitets studentportal

Du kan även kontakta vår studieexpedition för mer information

Har du frågor om utlandsstudier?

Du är alltid välkommen att kontakta vår studieadministratör Victoria Nilsson:
victoria.nilsson@physics.gu.se | 031-786 9154

Sidansvarig: Robert Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?