Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

För dig som vill studera fysik

Här har vi samlat information om hur det är att studera fysik, karriärmöjligheter och vart fysiken kan föra dig.

Fysiken omfamnar allt, från de största himlakropparna till de minsta elementarpartiklarna. Förbränningsmotorer, flytande kristaller eller supraledare är exempel på produkter som har sin grund i upptäckter inom fysik och det finns mycket spännande kvar att upptäcka.

Därför valde vi fysik

Alla som studerar fysik har sin historia om varför de valde ämnet och vad det har gett dem. Här har vi samlat några av de historierna

Fysikstudier ger dig stora möjligheter

Fysikutbildningen vid Göteborgs Universitet omfattar tre till fem års heltidsstudier och ger dig en bra grund att stå på oavsett vart du sedan söker dig i ditt arbetsliv. Många fysiker blir specialister på beräkningar och mätmetoder – verktyg som behövs på en mängd ställen i samhället.

I slutänden är det inte ens säkert att du arbetar med regelrätt fysik, men arbetssätten och det kritiska, logiska tänkandet bär du allltid med dig.

Följ oss på Facebook

 
 
Sidansvarig: Robert Karlsson|Sidan uppdaterades: 2016-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.physics.gu.se/utbildning/intresserad/
Utskriftsdatum: 2017-11-23