Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera fysik hos oss

Fysikerns kunskap om de lagar som styr allt, från det allra minsta till det absolut största i universum, är basen för all teknologi. Som fysiker har man förmåga att omsätta sin kunskap till produkter och tjänster och föra den tekniska utvecklingen framåt.

Fysikers kompetens är framförallt efterfrågad i högteknologiska branscher, då i stort sett all den teknik som omger oss bygger på kunskap om fysik. Vi erbjuder flera program och ett brett utbud av fristående kurser inom fysik. Vi har dessutom orienteringskurser inom astronomi.

Vi riktar oss till fysikintresserade i vid mening som söker en kvalificerad utbildning främst inom områdena teoretisk fysik och radiofysik.

Så blir du student hos oss

Studievägledning

Om du har några frågor om våra utbildningar är du alltid välkommen att kontakta vår studievägledare Majken Lundqvist: 031-786 9143 | majken.lundqvist@physics.gu.se

Så anmäler du dig till våra utbildningar

På Göteborgs universitets centrala webbplats finns en "Så gör du - steg för steg"-lista, hela vägen från att du söker till en utbildning till att du är student.

Är du ny student?

På Göteborgs universitets Studentportal finns nyttig information för dig

Följ oss på Facebook

Sidansvarig: Robert Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-02-16

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?