Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vår samverkan

Är du nyfiken på fysik?
Är du lärare och vill fortbilda dig inom fysikämnet eller kanske ta med dina elever till oss på ett studiebesök i "Planetariet" och göra glass med hjälp av flytande kväve?
Är du företagare och vill hyra in en föreläsare i fysik till något evenemang eller brottas med ett fysikproblem som du skulle vilja ha hjälp med?
Då har du kommit rätt!

Institutionen för fysik bedriver årligen en rad aktiviteter i samverkan med skolor, företag och allmänheten. Till exempel tar vi emot studiebesök, hyr ut föreläsare, deltar i Vetenskapsfestivalen, publicerar vetenskapliga artiklar och hyr ut lärare till gymnasieskolor.

Vi har även ett brett utbud av kurser för dig som är lärare och vill fortbilda dig inom fysikämnet.

Nytt fortbildningskurspaket för fysiklärare

Hösten 2016 startar vi en fortbildningsserie med kurser för verksamma lärare inom fysik. Den vänder sig till lärare verksamma på senare delen av grundskolan (högstadiet) och gymnasieskolan. Läs mer och anmäl dig

Våra fortbildningskurser för lärare

Vi har ett brett utbud av kurser för dig som är lärare och som vill fortbilda dig inom fysikämnet. Läs mer om våra fortbildningkurser

Återkommande samverkansaktiviteter

Flera av de aktiviteter som vi gör inom samverkan återkommer varje år. Här är några av de större återkommande aktiviteterna där vi brukar medverka:

April: Vetenskapsfestivalen
Vecka 42: Fönster mot naturvetenskap (länken går till Naturvetenskapliga fakultetens webbplats)
Vecka 44: Lärares fortbildningsdag
December: Nobelföreläsningen

Kontaktinformation

Om du vill ha information om våra aktiviteter eller är nyfiken på vad vi kan erbjuda dig är du alltid välkommen att kontakta Jonas Enger:
031-786 9168 | jonas.enger@physics.gu.se

Besöksadress

Institutionen för fysik är belägen på Origovägen på Campus Johanneberg i centrala Göteborg (Chalmersområdet).

Följ oss på Facebook

 
 

Externa länkar

Vi har bedrivit och bedriver samarbete i många olika former med en mängd aktörer i Göteborg och i Västsverige. Här är länkar till några av dem.

Sidansvarig: Jonas Enger|Sidan uppdaterades: 2017-02-16

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?